Gröna fingrar





Landställe?

Jag är skitdålig på att kolla på kommentarer hehe... såg iaf nu att det va nån som frågat vart jag har landställe? Ingenstans faktiskt, inte vad jag vet iaf ;) bor ju redan på landet så det räknas ju inte riktigt dit, är ju permanentboende. Det ligger iaf på Väddö :) Här bor jag (vår hemsida).


Allsång

Sitter just nu å äter en macka med äpplemos med Mr. Saxo Beat i bakgrunden, äpplemos är hur gott som helst. Kan sleva i mig en burk bara sådär.



Ikväll äre allsångspremiär med Måns, ska lätt kolla! Kul att kolla hemma men det är tio ggr roligare att vara där live, stämningen är grym :) bara det är fint väder så! Har vart där några gånger, första gången regnade det ganska mkt, å kan ju säga att de va lite roligare när man inte va helt genomblöt haha! Är ju ingen såndär veteran som hade tatt me stora regnponchon inte! Hur som haver så tänkte jag å Anders gå i år igen, om några veckor. Måste bli lite bättre först bara :)

Förra året på allsången såg vi Eric Saade bl.a.


På skansen :) ♥




Efter allsången äre ju premiär för "nya" morden i midsomer, Barnaby har ju gått i pension och hans kusin (i serien) har tagit över rollen som polismästare haha! Får hoppas det är bra, är lite av ett morden i midsomer fan ;) Det är liksom sommar över den serien... å så hoppas ja att Barnabys fru är kvar i serien! Så himla roligt att typ vad det än va för mord så va hon med i den syjuntan, konstklubben, kören eller vart det nu va mordet hade skett ;P Snacka om att ha många intressen ;)


Halt Mocka å lågt BT

Mycket som hänt idag, iofs inget direkt ansträngande men har vart uppe hela dan å det har ju inte hänt på senaste. Så är lite mojsig i huvve nu å allmänt seg. Svartnade för ögonen när ja ställde mig upp nyss efter att ha legat några min... kollade blodtrycket för nån timme sen, å det va väldigt lågt, 97/64. Tog 3 gånger, fick lite olika, först 97/64, sedan 87/58 och sist 98/62. Så det ligger väl däremellan nånstans. Tänkte ta å vila lite nu å ta något salt att äta, har läst att det ska vara bra tydligen.


Hur som, i morse var Mökkvi (Mockan) väldigt halt i hagen, så fick försöka att få in han i stallet. Det va inte populärt eftersom att han hade så ont, så pappa fick nästan dra in han. Syntes verkligen att det gjorde ont, han stödde knappt på det, doppade bara tån. Så blev samtal till veterinären som kom å kollade. Förmodligen är det början till en hovböld eller liknande för han ömmade på ena sidan av sulan och han hade ganska kraftig puls i nedre delen av benet, dock va han inte varm.... Va inga skador på benet eller svullnader så borde va början till en hovböld. Han fick iaf spruta nu å så ska han äta fenylbutazon två ggr/dag som är antiinflammatoriskt, å om han är sämre imorrn får vi ringa hit hovslagaren så får han öppna upp. Va ingen idé att öppna upp det nu för den hade förmodligen inte "mognat" så pass mkt att det blivit en böld än. Nu står han inne på box å har det trist, inte lätt när man bara är 4 år å van att gå ute med sina kompisar dygnet runt! Men imorrn ska han få gå ut, fast i en egen liten hage. För han har blivit extremt mobbad av en av hingstarna senaste tiden, blivit jagad å sparkad. Stackarn! Så när han e bra får han nog gå med morsan, syrran å brorsan som går här uppe vid stallet isället :)

Sötasöta mockan ♥


Nostalgi-tripp för fulla muggar. Mr isaksson



The sun is always rising in the sky somewhere

Gäleet fint väder det vart idag, helt vindstilla å blå himmel. Synd bara att man inte orkar va ute å göra så mkt. Men har faktiskt tagit mig ner till hästarna både på lunchen å ikväll, bara för att hälsa dock. Det räcker alldeles utmärkt för tillfället. Å på tal om hästar så kommer Graedir och Dis hem ikväll, pappa å Jesper ska åka å hämta dom i Frihamra, dit transporten kommer. Dom lär nog va ganska trötta efter att ha åkt i typ 10 timmar, lång väg från Norrland. Graedir ska va hemma en vecka typ, sen kör vi han till Eskilstuna i början av nästa vecka. Då äre dags för SM! :)

Nu tänkte jag slå på en film, blir antingen nya pirates filmen eller nån komedi. Får kolla igenom vad som finns på datan. Letters to Juliet va i alla fall fruktansvärt bra. Helt klart sevärd!

 
Lady Gaga - Hair


A♥


Letters to juliet

Sängläge här, känns ganska mkt bättre nu, kan iaf sova hyfsat på nätterna. Vaknade bara en gång i natt av att revbenen värkte. Så har försökt va lite mer aktiv idag, rört mig ända ner i sakta mak till hästarna å hälsat på dom. Men värker mer nu så ska nog ta det lugnt ikväll, men lite måste man ju röra på sig, är ju inte helt invalido liksom :) Tänkte kolla på en film nu, blir nog Letters to juliet, har inte sett den än! å ska försöka att inte somna även om ja e astrött... man sover ju liksom bättre på natten då ;)


Röngtat huvudet igår, uttråkad till tusen idag....

Ligger i sängen just nu med en jäkla värk över revbenen, trots ihärdigt intag av alvedon. Hände en liten olycka i förrgår... Svimmade när ja va ute å red på lydur så ramlade av å vaknade upp på marken med revbensbrott å ont lite här å var. Har minnesluckor så kommer inte ihåg nånting hur de gick till. Så va hos läkaren igår å tog massa olika prover å tester, sen fick jag akuttid för att göra datotomografi på huvudet. Dom hittade dock inget konstigt så de va ju jäkligt skönt det iaf! Läkaren trodde att allt beror på att jag är psykiskt trött å utmattad å behöver sova mer å ta det lite lugnt, har ju vart extremt yr i huvudet å trött dom senaste veckorna... det kunde också hänga ihop med den lilla hjärnskakningen ja fick förra helgen, men det är ju svårt å veta å inte lika troligt eftersom att röntgen inte visade någe... Hur som haver så äre vila som gäller nu, å helst inte köra bil på ett tag. Sån jäkla tur att ja inte körde lr någe när de hände, eller att det gick värre än det gjorde, brutna revben å lite skrapsår är ju ändå inte så farligt, kunde ju gått mkt värre. Vet inte alls vad lydur gjorde när ja svimma men han stog iaf breve mig tillsammans med storma när ja vakna, tur att man har trogna djur iaf:)

Har iaf legat i sängen å tagit det lugnt i två dar nu, förutom när ja va till läkaren å röntgen igår då. Hatar verkligen att göra ingenting, har kollat på en säsong av vänner nu men det börjar bli lite tråkigt att ligga still. Men orkar å andra sidan inte röra mig så mkt heller, blir ganska yr när ja reser mig upp å röra på sig överhuvudtaget är inte speciellt skönt just nu. Inte andas heller för den delen, synd bara att man måste göra't...röra på sig behöver man ju af inte göra om man inte vill. 



Även fast jag sover typ halva dagarna är ja fortfarande jättetrött när ja vaknar. Kan ju iaf säga att jag mått bättre... så ska slumra vidare nu! Tjing tjing!


Life´s gooood!

I fredags slutade skolan för denna termin, med ett väldigt konstigt å lite smått oseriöst seminarium. Lärare som hade noll koll på grupper, vad vi gjort, hur vi skulle delas in och som hade ett flyg att passa typ en timme senare haha. Men men det gick väldigt bra iaf så det är väl huvudsaken, blev klara väldigt snabbt så hann in till norrtälje  där Lars tog studenten å se utspringet :) sen vare studentbjudning med massa god mat å tårta!

Igår åkte vi till uppsala för upplandsmästerskapen å för att hämta jesper. Tävlingen gick sådär, Lydde va superseg å gick inte alls bra på uppvärmningen så kände att det inte skulle gå så bra på banan heller. Fick ganska bra poäng av två domare men den tredje gav jääkligt lågt så det drog ju ner en hel del... men han är bäst ändå min häst :) ♥



Red han idag på passbanan å då gick han kanonbra! satte på han 200g bootsen istället för 170g å bytte bett till tre-delat istället för två-delat. Blir nog bättre så tror ja :) Longerade tritill igår också, värstaste busen haha! många serier med bocksprång där å tjut! Tänkte longerat å ridit han idag men orkade inte, va så himla varmt å har haft sketont i huvve. Hjälpte mamma övnings-lasta hördur idag för dom ska iväg på långritt i norrtan nästa helg. å han e inte lättlastad precis... så när han precis va inne en av gångerna slänger han sig ut så att jag slår i huvudet i bommen ajaj! dessutom lyckades han slita av ett grimskaft :P men sen sista gången gick han på väldigt snällt efter ett tag å vi hann stänga dörren bakom han å han stog helt lugnt kvar, lite mer övning så gåre nog galant :)

Idag va anders här å hälsade på också, fick se mitt nya fina rum å hrani :) plus att han hade emd min kudde å lite kläder jag glömt :) va btw min sista lediga dag idag, börjar jobba imorrn nämligen. Kvällspass, 16-22. Men ska va där lite tidigare å skriva kontrakt, fixa lite kläder å så. Blir nog kanoners! ska gå introduktion imorrn å på tisdag, sen onsdag äre kurs å på lrödag-söndag har jag egna pass.

Nu ska jag hoppa i säng å kolla på morden i midsomer tänkte ja! kommer säkert somna för är astrött å har fortf väldigt ont i huvudet. förmodligen äre en släng av hjärnskakning, tog två alvedon förut å de va kanske inte så bra... har blivit uppläxad några gånger att man inte ska göra det nämligen hehe ;P


Real eyes, realize, real lies


+25

Goosh va varmt det vart idag! 25 grader i skuggan å jäkligt mkt mer i solen. Är helt stekt i huvve! Micke å Sara har iaf vart här idag å fixat alla hästarnas hovar, kanoners! Moa å bosse va här också så gick snabbt å bra å få in alla :) Har hjälpt mamma lite också att plantera en rhododenro som vi köpte i morse på Kröns, men pallar inte stå still med tusen myggor runt mig! Har hur jäkla mkt myggbett som helst nu ;P

Nu vill nog hästarna ha sin kvällsmat å komma in så bäst att bege sig utåt igen. Så himla skönt att kunna gå ut i bara shorts å linne även nu på kvällen! Bästa :)



Jordgubbar ute i solen idag också! Bra vana! ;)


Strawberries...

Har vart en superskön dag, varmt å skönt! Nästan lite för varmt för att rida, Lýður va helt genomblöt när vi kom hem igen men då körde vi iofs tölt/trav/galopp hela vägen typ ;) Lyckades bli biten av en mygga i nacken under ridturen så har ett feting svullet bett där nu, tål verkligen inte myggor bra.

Imorrn skare bli strålande sol å ännu varmare meddela just mamma så blir säkert en kanondag imorrn me! Micke kommer å ska sko och verka alla hästarna så en lång dag ute väntar :)

Åt vanillinglass med jordgubbar ute i solen idag!


Sickan kom å hälsade på när det vankades fika ;)


Mamma å Sickan!



Röda dagar är bra dagar

Lugn å skön dag här hemma idag, mamma har åkt till älmsta för att inhandla lite creme fraiche så vi kan göra lunch, blir taco, gött!

Det är fint nu när det börjar bli grönt å alla blommor slår ut så tänkte ta med canonen ut å fota lite idag kanske, när det ändå är så najs väder också liksom :)


Om sanningen ska fram - Eric Amarillo

Kan ju konstatera att det är onsdag idag, å att jag är leeedig till på tisdag! hur najs!? det är fan 5 dagar!! :) Ska bara kolla lite på vår semiarie-uppgift i omvårdnadsteorier, men det verkar asflum. För ja menar, hur ska man tolka det när läraren säger såhär: ni behöver INTE lämna in något skriftligt, allt ni behöver göra är att använda papper och penna och skriva ner för att lämna inte efter seminariet. Huuuh? Solklart! haha!

Sitter för stunden å äter lite kvällsmat i väntan på min nya drog, big brother hehe. Har blitt beroende, tur att det snart är final så att det är över ;)

Nått annat jag fastnat för är... damdammdaam: Om sanningen ska fram! Det är den där Mandas fel ;)


Ihopgående lår är normalt! Heejja Egoina!!

Har läst Egoinas blogg i många år nu, å såg för nå dag sen att hon skrivit ett sjukt bra inlägg om lår! Idealet nu för tiden är ju att dom inte ska gå ihop, för då e man fet! Hur sjuuukt ärente? inte sunt för fem öre! Herreminje... lår ska gå ihop! Så för att ändra på det här kan man skicka in bilder på sina sunda lår till Egoina! ;)

Friska å hälsosamma lår! Tummen upp å Kasaaam på't! (Ursäkta sov-shortsen å sockisarna! ;))

RSS 2.0