Easy A / Bridesmaids


Ligger totalt däckad i sängen å mår förjävla dåligt. Känns som att hela kroppen kokar... eller som att jag smälter... vilket som. Har iaf just sett Easy A, tänkte se Bridesmaids nu. Sägs att den är bra, kvinnlig version av baksmällan. Så det hoppas vi på.



Älmstanatta 2011



























Inte dom bästa av dagar...


Ä
lmsta natta igår va skoj! Började med en runda genom älmsta å upp till ica, köpte bara lite brända mandlar, 10 munkar å en billys till dagens frukost ;) Sen beställde vi pizza till middag, jag å stina delade på samma, vi hade lite lika smak igår på mkt haha! Capricciosa med ananas iaf, supergött. Sen drog vi till Lunden där Minnah spelade. Va väl sådär med det, men jag å stina testade iaf på det mesta, tallriksnedkastning (som ja sög på), gevärskjutning (som ja va grym på, slog anders btw!) å chokladhjulet, men där gick det inge bra ;P

Sen blev det en korv för mig å anders före dom stängde, kokt korv med bröd är sjukt gott när man e hungrig haha. Sen drog jag, anders, robert, sara å robin(?) hem till sara. Jag låg å värmde upp roberts del av sängen å snackade med sara till typ tre-halv fyra medan anders å robert satt ute på dörrtröskeln å snackade haha. Vaknade runt elva å hade superont i halsen å va skittrött, men en billys satt fint på morgonkvisten å sen låg vi ute å löste korsord/hitta ord så gott vi kunde lagom sega i huvve.

Fick skjuts hem av robin å sula på eftermiddagen, å sen har jag knappt lyft ett finger. Jag å anders hälsade på hästarna, spelade lite kort ute i solen å chillade innan han drog hem. Å nu ikväll har jag bara kvällsfixat hästarna, legat i sängen å kollat på vänner å sovt. Har noll ork, halsen är helt igenstockad å hostar som attan. Har druckit hostmedicin men hjälper väl sisådär. Har bara äckliga å dåligt fungerande halstabletter så imorrn  måste apoteket besökas. Behöver strepsils å hostmedicin som inte gick ut för över ett år sen!

Har massa bilder från igårkväll, så ska lägga upp några imorrn tänkte jag. Orkar inte ladda upp nu, tar ju ett tag å är slut som artist för idag. Så, godnatt.





Hallonpaj med stort H


Sitter i skrivande stund å inväntar en hallonpaj som står i ugnen, mamma som är i farten. Gott! Annars ska jag snart hoppa på bussen som Anders kommer med mot älmsta, älmstanatta idag ju! Så ikväll ska vi till Lunden där Minnah uppträder, å sen får vi se vad som händer, men vi sover nog hos Sara tror jag om vi inte tar å traskar hem :) Verkar va mkt folk i Älmsta iaf så det blir säkert drag, å flög just in en ambulanshelikopter över ön. Peppar, peppar, salt å ingefära å hela kryddskåpet på det då. Nä nu stundar paj! Tjing!


Kvarnsand beach






















Skönaste geten!


Äre detta som kallas att stirra fienden i vitögat? skönaste geten ever ;)




@Skansen










Mer bilder kommer vid senare tillfälle ;)


Hovbensfraktur


Ä
lskadeälskade
Mökkvi blev röntgad idag å det blev konstaterat att han har en hovbensfraktur, på två ställen, som på något sätt går in i leden så att det finns risk för artrosbildning. Så nu ska han skos med ringsko å specialkappor och det är box/sjukhage som gäller. Sen röntgen igen om tre veckor å se om det blivit någe bättre...

Han har ju tyvärr gått tre veckor med detta redan utan att det blivit åtgärdat för att man från början trodde det var början till en hovböld för att han ömmade på undersidan av hoven och va rejält halt. Så veterinären ordinerade antibiotika i 8 dagar å han va sen bra i några dagar. Vår hovslagare kollade efter anibiotikakuren om det fanns någon hovböld, men icke. Sen några dagar senare småhaltade han i några dagar, men sen har han inte haltat sen dess. Tyckte iaf att micke skulle kolla igen om det fanns nån hovböld, så det gjorde han förra veckan men hittade inget, däremot va han varm längs kronranden å hade puls så han tyckte de va bäst att röntga honom, för säkerhetsskull liksom ifall något var knas med hovbenet. Å tur va väl det, för det va just det som va felet.

Om allt läker bra, så kan han kanske börja skrittas igång lugnt om ett halvår-ett år. Å i värsta fall kan han bli kroniskt halt... Så nu äre bara å hålla tummarna att det läker bra så att han blir frisk. Skulle vara så himla tråkigt om det inte går bra, för han är nog den mest glada och positiva häst jag träffat. Kommer alltid springandes i hagen, glad över att någon kommer å hälsar på och är aldrig elak mot någon. Enligt Ida va han supersnäll att rida in och det kändes inte alls som att han bara var 4 år för han va så himla trygg. En genomsnäll häst helt enkelt som alla kan rida, å dessutom son till superfina Reynir, å det är inte fyskam! :) Han blev inriden i våras och det var meningen att han skulle sättas igång nu efter sommaren igen, så det skär lite i hjärtat att han skulle råka ut för detta... ♥


Kattunge


I
går va jag å Anders å kollade på grannarnas kattungar, dom hade 4 st som va drygt 6 veckor gamla. Å som alla förstår va dom såklart sjukt söta. Det är ju alla kattungar. Men en av dom va så himla go, som man bara ville ta å trycka upp i ansiktet å burra me! (den enda som va långhårig). 

Vi ska dit om nån vecka igen å kolla, men vi har nog redan bestämt oss. Men kan ju va bra å komma å kolla igen, dessutom växer dom massor nu när dom är så små :) Han hette iaf Kattsumato för tillfället, lite udda hehe. Men vi tar nog å döper om han, har ett namn på lut redan.


Dom va alla suuuperbusiga när vi va där, kunde inte sitta still en sekund å klängde överallt, så de va inte lätt å få nån bra bild på herrn. Dessutom fotade jag med mobilkameran... Han va mkt ulligare i verkligheten :)








Varning för äckliga bilder!


Igår kliade Anders mig på handen å när han kliade över lillfingret pirrade det massa! Känns skitmysko, lite känsel påväg tillbax kanske? Har inte känt så mkt på insidan av lillfingret å inget alls på toppen sen den lilla köttknivs-incidensen för typ 1 ½ år sen haha!

Ny-sytt!


Efter ett dygn. Nördig å äcklig som tog bilder på ett avhugget finger I know, men ska man bli sjuksköterska så ska man ;)



What´s new


Köpte lite annat jox i Uppsala också. Mesta på rean. Kanoners med andra ord!

kjol och cardigan från Cubus, leggings från Gina, tjocktröja och klänning från Fishbone (New Yorker). Köpte ett linne också på New Yorker som inte e me på bilden...


Bianco


Nya skor köpta på Bianco i Uppsala. Supersköna. Å supersnygga.


Uppsala


Spanade i massa affärer å Anders hitta sin favoritavdelning på studs haha...


Fika vid Fyrisån


I väntan på bussen hem tvingade jag anders å ta massa kort ;)


Whats up me händerna?!


Posarn ;)


Älskling ♥
 


Happy face


Läggdags tidigt ikväll, kollade lite på diamond league men sen fick de va. Ska upp tidigt imorrn å fixa hästar å sen buss till norrtan å vidare mot uppsala med älsklingen :) Hoppas det blir bra väder imorrn me, men ser lite mörkt ut enligt smhi! Så bäst å packa ner parrat.


There's a light that never goes out


Idag äre soool! Åtminstonde lite, det tackar man inte nej till woopwoop :)


Haircut


Behövde verkligen klippa håret, va superslitet. Så tog fram saxen å klippte av en hel del. Känner mig lite korthårig för tillfället, men det är absolut fortfarande långt, bara inte lika långt som innan. Bara å vänja om sig med lite kortare nu. Men det är ju lugnt, jag har hört att hår tydligen växer så det är snart back in business.

Fööre...orkade inte ta någon efterbild :P


"I´m fine"



Varför svarar man typ alltid först att allt är bra när någon frågar hur det är även fast det kanske inte är bra? Kom å tänka på det igår när Lotta va färbi här. Eller det är kanske bara jag. "Jo men det är bara bra med mig... eller jag har brutit ett revben". Hur jäkla bra mår man då liksom. Men det va ju ett tag sen å det är faktiskt nästan bra nu så. Tycker det är lite kul att man automatiskt svarar att allt är bra fast det inte alltid är det. Som en artighetsfras typ å sen kommer sanningen.


5 ½ år ♥



Igår hade jag å Anders 5 ½ års dag, men båda som e lika senila kom på det nu ikväll haha ;) Men blev ju utbjuden på middag i helgen som va, förskott liksom:) ♥♥♥


Gratis glass :)



Gratis glass! Först till kvarn gäller!






The time of your life



....It's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life....





Kissemisse


Tjing!

I söndags vare tävling här, jag å Anders satt domarsekreterade med Göran hela dan, han är så jäkla rolig så det blev en kul dag ;) Sen på kvällen vare grillning med alla funktionärerna, supergott! Idag har veterinären vart här å vaccinerat fem av hästarna, tre som behövde både stelkramp och influensa och två som behövde influensa.

Till något helt annat, jag å Anders ska ju skaffa katt i höst, en långhårig eftersom han inte tål korthåriga nå bra. Men Linus gick bra förut, å han va halvlånghårig så tror nog att långhårig ska gå bra :) Hur som så har Anders grannar kattungar som vi ska över å titta på någon dag, vet dock inte om dom är långhåriga eller hur dom alls ser ut, det lär visa sig ;) sen så har Denises mamma (bunnys) tre kattungar, å dom är långhåriga. Så mejlade henne idag å när dom är 8 veckor kan vi komma å kolla på dom på salongen! :) Är superkär i en av dom, den svartvita ;)

Okänd kisse som jag träffade på i Älmsta när jag jobbade, suupergosig haha :)  


Ett glas


Jag är lite virrig tror ja. förra inlägget om långsiktiga mål ska ju va kortsiktiga, vette tusan hur jag läser ;P nåja skit samma ;)

Igår bjöd Anders mig på Ett glas, helmiddag me efterrätt å fördrink å allt :) Suuupergott! Åt en asgod fet entrecote å sen vit chokladmousse med färska jordgubbar, blåbär och rabarberkompott. åt faktiskt nästan upp allting, längesen ja åt så mkt mat haha! men måste ju passa på näre är gott ;) nästan i klass med Anders-ätning ;)

Idag har ja vart hemma å fixat med hagar å boxar inför tävlingen imorrn, samt lite annat småjox. kommer några nu ikväll redan så är lite å göra. Ska bli superkul med tävling imorrn även om jag själv inte är med, men mamma är ju så får hejja på henne ;) jag ska sitta i incheckningen på morgonen sen ska jag å Anders sitta domarsekreterare, eller jag ska skriva å räkna å Anders visar poäng ;)

Hade ingen bra foto-dag igår haha såg helt drogad ut på alla bilderna ;P





Långsiktiga mål


Day 08- Short term goals for this month and why


Jahaa långsiktiga mål denna månad.... måste nog vara att bli helt frisk! är på god väg för revbenen är mkt bättre! Å sen lyckas hålla mig frisk å skadefri haha ;) Har ett till också, att börja träna lydur lite så att vi kan va med på blidfaris höstkval :) men har ju inte ridit någe än... har vilat i 4 veckor! Så vi får nog ta det lite lugnt, både för min egen å lydurs skull hehe ;P Ett till mål är att finally bestämma vad ja ska tatuera, är så jääla velig. Vill ju va 100 % säker liksom ;) Så får väl se om det klarnar någe denna månad eller inte...




Life won't wait for you, my friend.


Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you

Det enda jag kommer på som påverkar/har inflytande mig (förutom människor runtomkring) är att jag är asberoende av vädret. Äre fint väder känns allt så mkt bättre, men samtidigt kan det vara skönt när regnet häller ner ibland å man kan ligga inne å kolla på en film. Men i övrigt påverkar vädret ganska mkt mitt humör...


Baksugen


Blev jäkligt sugen på att baka havrebollar... vore gött!



250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
7 1/2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
1/2 dl kallt kaffe
Kokos att rulla i

Vispa ihop socker och margarin med en elvisp.
Det ska bli poröst vilket kan ta ca 5-6 minuter.
Häll ner vaniljsocker, kakao och kaffet och vispa ytterligare 3-4 minuter.
Blanda till sist ner havregrynen.
Forma smeten till bollar och vänd dem i kokos.
Ställ in dem i frysen ett tag så att de får stelna lite.


Minigolf

Tjing pling!

Idag har jag å Anders vart i Grissel å spelat lite minigolf, traskat runt på marinan å chillat på bryggan. Å ätit glass såklart! Jag åt en bägare med tuttifrutti/marschmallows, jordgubb/rabarber och romrussin, å Anders tog en asgod kaffeglassdrink :) Sen tog vi en liten roadtrip hela vägen ut till Ellan, inte stora vägar där inte haha!

Jag vann minigolfen, med typ 43-50 ;) hade en liten tur-unge som spelade efter oss som gav mig tur haha ;P


















Bamse och Räddningspatrullen

Day 06- Favorite super hero and why


Måste nog säga Bamse på den här, för han är väl en slags superhjälte? Han e ju superstark liksom. Gillar inte batman, spiderman å stålmannen å vad dom nu heter. Har faktiskt aldrig sett en film med dom. Annars är ju Räddningspatrullen jäkligt bra! Så ja... Bamse och Räddningspatrullen blire nog! ;)

 


Västkaribien


Day 05- A picture of somewhere you’ve been to

På karibienkryssningen -06 var vi bl.a. i Cozumel i Mexico där vi besökte Maya-ruiner... Så himla fin utsikt!


SM 2011, Sundbyholmstravet


Här kommer lite blandade bilder från gårdagen, våra hästar va suuuperduktiga allihopa! 3:e plats för Stormur i T1u, 4:e plats för Reynir i T1 och en 8:e plats för Græðir i T2 :)

















Ovanor...


Day 04- A habit that you wish you didn’t have

Har nog ganska många ovanor, men såklart äre svårt å komma på nån när man väl skat. En lite irriterande ovana jag har är att alltid ta jääättemkt shampo när flaskan är full, på tok för mkt. Samma med diskmedel... å näre är lite kvar så fattar man ju att det räcker med bara nån droppe haha (inte shampo då...) Men ändå köttar man på som fan i början, iaf jag.... Ingen asdålig ovana kanske, men det är ju lite onödigt å använda för mkt liksom, räcker ju kortare å blir dyrare :P

Nu ska vi snart åka iväg till SM, ska bara ner å äta frukost å sen ut å fixa hästarna som e hemma! Tjing pling!

Hrani, aka Hrani-banani.... ;)


Lunda och Lommaren

Igår va jag å Anders vid Lundabadet, badade inte men solade å fikade :) Btw kan sen några dar tillbax ligga på mage! Hatar att sova på rygg de e ju skitsvårt å somna, mage skare va haha! Dessutom kan man ju sola på mage då också så man slipper va kritvit på baksidan ;P

Hur som, på dan va vi iaf på Lunda, sen drog vi till coop, köpte lite salladsingridienser å gjorde en sallad som vi tog med till Lommaren å åt senare på kvällen.










Mina två bästa vänner


Day 03- A picture of you and your friends

Ändrade lite på denna å tog en bild på mina två bästa vänner isället, Anders å Sara ;) Här är dom ute å hoppar hage mitt i natten, Sara med en kudde på huvudet(?) å Anders hoppar mitt på strecket haha, praa moment ;)


Vanillinglass å hjortron


Har suttit ute i solen litegrann å ätit vanillinglass å hjortron! Suupergott:) Händer inte så mkt idag, pyssla med hästarna lite å kolla på ernst ikväll är min plan haha. Men imorrn tänkte jag åka å hälsa på Anders som har semester! :) Å söndag äre SM som gäller igen, så nu hoppas vi på bra väder resten av veckan!!


Pållen är på plats


Är helt mör i kroppen, jobbigt att sitta still i en bil så länge me revbene, men skönt att inte behöva köra iaf! Ligger i sängen nu å kollar på lyxfällan, tänkte nog sova efter det, är supertrött...


SM

Nu drar vi till Sundbyholm, Eskilstuna där årets SM hålls! Græðir är lastad å klar :)



Från förra årets SM i Norrköping!



Smile :)



Linxx


Day 2 - The meaning behind your Blog name.

Finns väl egentligen ingen direkt mening bakom mitt bloggnamn. Ville heta något med Linda men det mesta va ju liksom upptaget då, konstigt heey? Besitter ju inget ovanligt namn direkt ;) Så Lin står för dom tre första bokstäverna i mitt namn å xx:en står för d och a helt enkelt. Inte konstigare än så ;)


True



So happy I could die - Lady Gaga


Först ut....


Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.



Vet inte riktigt vad som räknas till "interesting facts"....men here we gooo :)

1. Är tatueringsgalen. Kan sitta å kolla på tatueringar i flera timmar på datan eller miami ink eller whatever... även om jag inte skulle vilja ha nån stor själv så är det sjukt fint på rätt personer. Själv håller jag mig till små, håller på å funderar på en nu.


2.
Gillar inte köttgrytor och hambugare....

3.
Jag är sjukt envis, men kortsint och glömsk. I alla fall enligt andra haha!

4. Jag hatar att inte komma i tid. Det händer inte speciellt ofta, men äre så beror det oftast på min andra hälft som är tidsoptimist så jag vet inte vad!

5. Jag måste knäcka mina fingrar å axlar lite då å då, annars pirrar det och är as obehagligt.

6.
Jag svarar aldrig när det är okänt nummer som ringer. Mestadels för att det oftast är telefonförsäljare som vill lura brallan av en med nått jäkla erbjudande.

7. Jag är jättedålig på att säga nej till försäljare å så. Därav punkten ovan haha!

8. Jag är mörkrädd. Speciellt i Saras sällskap eftersom att vi skrämmer upp varandra så jäkligt haha!

9. Jag har lite olika tvångstankar, bl.a. att om jag t.ex. ser en trädörr med plankor, så måste det vara 10 st plankor ánnars känns det fel. typ. allt måste vara 10 st helt enkelt, men det är bara vissa saker jag stör mig på... kan också vara att se 10 st vägstorlpar å räkna dom innan den elfte kommer fram bakom kröken.... Nu låter jag fett sjuk haha!

10. Jag fick min första häst, Tina, när jag var 11 år, går det ens att beskriva hur lycklig man var då? min högsta önskan.

11. Jag har bara 24 tänder och inte 32 som normalt, hade tandställning till jag var 14 år. Hade världens sneaste å skevaste tänder innan, dom satt bakom å framför varann liksom. Men nu äre ordning å reda i munnen efter att ha dragit ut 8 stycken å haft tandställningen i drygt ett år tror jag det var.

12. Jag är en olycksfågel, är typ stammis på akuten här. Fast har nog bara vart där 2 ggr i år, men förrförra året va ja nog där kanske 10 ggr minst... har haft frikort dom senaste åren, men nu har jag vart hyfsat skadefri så nu är man utan;)

13. Jag äter alltid havregrynsgröt till frukost. Det godaste som finns på morgonen! Helst med socker, kanel och mjölk. Ibland banan i också.

14. Jag tror att allt händer av en anledning, det finns en orsak till allt.

15. Jag har haft alla slags hårfärger man kan ha, förutom grönt tror jag. När ja va yngre färgade jag det hur mkt som helst. Men nu äre blont å ska förbli det.


Ny design på G....

 


30 days challenge

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02- The meaning behind your Blog name
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- Another picture of you and your friends
Day 12- Why did you start blogging?
Day 13- A picture of your room
Day 14- A picture of you and your family
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- A letter to your parents
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- Your favorite time of the year
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned
Day 30- Your favorite song


Ny klocka

Igår åkte jag å Anders å inhandlade en ny klocka, den blev ganska stor, men kan ju va bra om man får besök av nån som ser dåligt hehe... Anders fick hänga upp alla lösa delarna medan jag låg å vilade i soffan å kollade så att det blev rakt, så sere jättesnett å dant ut äre mitt fel! ;) Men tycker det blev bra ja :)


Nikon Coolpix S 2500

Har köpt en ny kompaktkamera, systemkameran är ju bäst men lite stor att ha med överallt liksom. å den gamla har blivit så sliten å tar inte så bra bilder längre, blir ofta väldigt suddigt. så köpte en ny, en Nikon Coolpix S 2500. Funkar alldeles finemang å tar super snajsiga bilder om man bara lyckas ställa in det rätt :)


Bel-Air Blue

Igårkväll va Sara å Robert här, spelade lite kort halva natten. Kort va min grej igår å Saras va mariokart helt enkelt ;) Ända tills Robert kom å tog över första platsen på kort å lång hehe :P

Idag ska jag träffa Anders wiiiie! Inte gjort det på två veckor nu typ, sen innan ja bröt revbenet. Har inte orkat, men nu äre lite bättre så jag iaf kan röra mig :) men orkar inte bära någe eller böja mig för mkt än, då hugger de som fan. Men är väl inte så konstigt egentligen. Tänkte kanske hyra nån film å köpa lite godis eller någe ikväll, nått lugnt å stillsamt iaf :)

Kul å byta färg på naglarna lite nu å då, nått måste man ju roa sig med ;P
 


Du är ett måste du är stjärna

Konstigt väder idag, ibland regnar det och ibland skiner solen för fullt. Å dessutom äre superkvavt ute å detsamma här inne, men har fönstret öppet för att få in lite luft iaf... man vet liksom inte om man ska ha shorts, byxor, linne, tröja eller vad ;P Mökkvi är iaf mycketmycket bättre nu, knappt halt alls! så han får gå med Tina och Tritill nu så han får lite lugn å ro, men han behöver verkligen sällskap, han blev så himla rastlös å uttråkad av att gå själv så han sprang bara omkring å kolla om det hände nått helatin haha sötis:)

En dagens kommer lastat....

Shortsen är från en affär i USA vid universal studios i Orlando, Billabong ä märket iaf. å linnet är från gamla goda HM.



Flower power

Hängsle-shorts från Fishbone.




RSS 2.0